Wales Residence

With a family of three but an extended family of hundreds, the home was designed as two distinct zones.

The ‘private home’ occupies the first floor taking full advantage of the ocean views and breezes while the ‘party house’ remains down stairs centred on the pool and nestled within the landscaped gardens.

The upper floor takes on a simple minimalist form floating effortlessly over the solid recessed base. The entire northern face of white floating box’s outer skin is comprised of operable louvres, which offer complete control of privacy and shelter to the inner living and sleeping spaces. With the thermal mass of the ground floor moderating temperature downstairs and every single room facing north and capturing the cooling Nor-East breezes, the Wales Residence performs as every contemporary environmentally sensitive home should.

Location
Casuarina, NSW

Completed
2007

Builder
Seabreeze Homes

Photographer
© Brent Middleton

Location
Casuarina, NSW

Completed
2007

Builder
Seabreeze Homes

Photographer
© Brent Middleton

We would love to work together with you to realise your next creative project