Markgraaff Residence

The Markgraaff Residence was designed for a young and growing family looking to prioritise contemporary design while at the same time maximising the potentials of a block of land so close to the beach and Casuarina town centre.

The design incorporates a main double story house and a single story detached granny flat for added rental income. To create privacy between the two dwellings, a central access breezeway and courtyard garden separates the two zones. The granny flat is forward facing, while the main residence stretches out and looks to gain northern light across the yard. As the master bedroom suite faces out to the street and to the west, a creative screening solution was devised to the outside of a shallow deck. This operable screening of timber louvre banks, serves as a screen for the western sun as well as adding warmth to the façade and playing with light as it enters the space internally.

Location
Casuarina, NSW

Completed
2017

Builder
Hammerhead Building Projects

Photographer
© Andy Macpherson Studio

Location
Casuarina, NSW

Completed
2017

Builder
Hammerhead Building Projects

Photographer
© Andy Macpherson Studio

"We have been very happy with Scott and his team. The service we received was both professional as well as friendly and understanding. I would highly recommend SCA's services."

- Christian Margkraaff

We would love to work together with you to realise your next creative project