Blackcomb residence

With an evolving and growing family in mind, ‘Blackcomb’ developed as a variety of living spaces radiating off a central core.

An open tread timber stair winding up within an opaque polycarbonate shell and connecting all three storeys soon created the central circulation core required. Clad with timber battens, offset from the polycarbonate face, this zone blessed with an ambient light quality and an artwork of shadows during the day, then lights up like a Chinese lantern at night. With initial sketches of the enormous gutters moulding seamlessly into the metre wide eaves, the low-pitched roof soon resembled a Chinaman’s hat and sheltered the walls from rain and sun in a similar manner. The subsequent Asian ‘feel’ has thus evolved rather than being a driving concept but nonetheless feels appropriate and certainly doesn’t detract from the fact that this is a house designed for the sub-tropical beachside climate that it inhabits.

Location
Casuarina, NSW

Completed
2007

Builder
Seabreeze Homes

Photographer
©Brent Middleton

Location
Casuarina, NSW

Completed
2007

Builder
Seabreeze Homes

Photographer
©Brent Middleton

We would love to work together with you to realise your next creative project